Dresses for success

 
Ovanligt nog fyndade jag denna på Gina Tricots rea. Brukar aldrig hitta något på rean, då det nästan alltid är konstiga färger och storlekar. Men titta, är den inte underbar! Helt klart värd dom 49:- jag lade ut för den iallafall. Korsettliknande urringning och snörning därbak, spetsliknande tyg i underbart material. Alla rätt. Dessutom kan man skippa bh:n i denna klänning då den redan är "inbyggd". Toppen!
Köpte även en klänning i sidenmaterial från VILA, lila blommor på vit bakgrund och med avtagbara axelband. Supersöt, lägger upp ett kort så fort jag får tid. Nu kommer min vän Astrid och hennes familj över på middag, ha en trevlig kväll, det ska jag!

Otrolig tur



Jag kan knappt fatta det, jag hittade två femhundringar idag. Dom låg bland presentkort i ett kuvert där det stod "Grattis Malin 15 år". Från min femtonårsfödelsedag, jag kan inte fatta att jag faktiskt inte köpt upp dom?! Det var ju evigheter sen. Hursomhelst åkte jag ner på stan i ren lycka för att möta kerran och sofia.Vi tog en lunch på Cafe 018 och prövade alldeles för mycket skor. Det är sjukt hur mycket underbara skor det finns, men med tanke på att jag redan köpt tre par denna månad bör jag ta det lite lungt på den fronten. Egentligen hade jag planerat att köpa chinos, en liten axelremsväska, bikini och underkläder men istället gick pengarna åt till annat. Men jag menar, sen när köper man bara det man faktiskt planerat att köpa? Så många hinder på vägen! Detta hade jag iallafall på mig:

Jeanstop med snörning på ryggen, SWE
Vita jeans, Monki
Bruna sandaler in kilklack, Tamaris
Brun väska, Wedins

En dröm i spets


Mitt skrik skrämde antagligen dom övriga kunderna på Bianco men jag tappade totalt kontrollen när jag fick syn på dessa snyggingar. Smal, hög klack, spetsmönsrad med en sidenrosett, perfekt knuten ovanför den öppna tån. Spets spås ju dessutom bli stort i höst, om så på kläder, varför inte på skor? Tyvärr hade dom inte fått in dom i min storlek ännu, men dom skulle komma under veckan. Jag kan inte slappna av förrän dom står på min skohylla.
Frågan lyder, vit eller svart?

Shomaniac

Jag hade inte vart nere på stan på evigheter när vi kom ned idag, så jag var otroligt exalterad över all rea. Min besatthet av skor kom till sin rätt då jag hittade dom perfekta sandalerna! Som jag har letat efter dom, och tro det eller ej men dom var på 50% rea. Lyckan var total kan jag bara säga.


Rätt låg kilklack i trä, lagom slitet brunt läder, vristrem, små söta detajler - i'm the happiest girl in the world!

Lördags outfit



Igår hade vi tjejmiddag hos mallan, vart sjukt lyckat! Riktigt god mat, god dricka och underbart sällskap. Efter middagen stannade jag hos mallan över natten så jag hade ingen möjlighet att uppdatera min outfit. Imorse åkte vi direkt hemifrån malin ned på stan för att möta upp frida så jag hade inte heller någon möjlighet att byta om överhuvudtaget så det vart samma outfit som gårdagen.

T-shirt/Kjol, Gina Tricot
Brun väska, Wedins
Berlockarmband, minns ej märket men från flygplatsen
Bruna sandaler, Tamaris

Fredags outfit



Kom hem sent igår så gårdagens outfit får bli idag. Har blivit lite av en dålig vana att lägga upp dagens outfit dagen efter. Det ska det bli ändring på! Hursomhelst, igår vart jag bjuden på fest hos mallan. Så vid sju tog jag bussen ned till stan och gick hem till sigge där vi också mötte upp frida. Sen tog vi bussen från centralen vidare mot festen. På bussen satt ett gäng som vi kände igen genom mallan och vi antog att dom också skulle till festen. Med vårat dåliga lokalsinne visste ingen av oss vart vi skulle så vi kom fram till att det enklaste vore att följa efter dom andra gästerna. Oturligt nog delade dom på sig, sa "vi ses snart" och gick åt två olika håll. Vi chansadem alltså, och fel skulle vi såklart ha. Underbara mallan kom då och mötte oss och så var det igång. Jättemånga trevliga människor där som jag aldrig träffat förrut så det var jättekul! Idag ska jag träna, sen ta ett lååångt skönt bad, läsa lite i En shopaholics bekännelser och baka en efterrätt till ikväll då det blir tjejmiddag hemma hos mallan, kommer bli skittrevligt det med! Jag kommer glänsa med mina fantastiska kokkonster... Hoppas ni uppfattade ironin i det?

Detta hade jag iallafall på mig igår:
Svart klänning, Vila
Svarta leggings, Gina Tricot
Svarta pumps, Vagabond
Brun skinnjacka, Carlings (syns inte på bilden, men var tvungen att skriva för att väga upp med allt det svarta)
Till mitt försvar kan jag säga att jag hade röda tånaglar och turkosa örhängen från Italien som tyvärr inte syns med på bilden.

Boven i mitt drama kallas kärlek



Jag läste nyligen ut Boven i mitt drama kallas kärlek, av Unni Drougge. Det var min mamma som tipsade mig om den. Ingen feel-good bok i Marian Keyes stil som jag vanligvis brukar läsa, utan en självbiografi. Alla karaktärer i boken är döpta efter sitt vanliga namn, dock utan efternamn men det är inte svårt att koppla ihop dom med verkliga personer.  Boken handlar om hur Unni bli vansinnigt kär i den nästan tjugo år yngre Niclas, hur han får henne att avskärma sig från både sina barn, vänner och resten omvärlden, misshandlar henne både fysiskt och psykiskt. Unni beskriver det sjuåriga förhållandet in i minsta detalj och den är väldigt gripande men också stundvis väldigt tung. Vissa ord och meningar känns bara överflödiga och ibland är den lite för mörk. Trots det är den väl värd att läsa.

Efter mycket krångel...

Det där om att det är så himla smidigt med internetshopping vet jag inte om jag håller med om längre. Iallafall inte idag. Skulle "smidigt och snabbt" beställa stöveln på bilden från ellos.se. Trodde jag. Istället fick jag sitta i telefonköer i en timma och shasas hit och dit med en massa siffror och inloggningskoder. Hoppas bara att det vart värt det, det finns ju alltid en liten risk med att köpa saker som man inte prövat, speciellt skor. Håller tummarna, annars har jag slösat 100 kr på frakt, och en timme i telefonkö.

Stripes

Angående vaxningen, stripsen fungerade mycket bättre. Vart lite fjun kvar men dom grovaste stråna rycktes iväg lätt som en plätt. Mindre kladd och gick borde fortare och enklare. Lite dyrare men gör man det bara någon gång då och då, innan semestern så gör det ingen större skillnad kostnadsmässigt.

Wax on, wax off



Som sagt, vaxning av benen stod på schemat idag. Jag har tidigare använt Veet varm vax ett par gånger innan så jag tänkte att då kunde jag göra slut på en burk av denna som blivit kvar efter tidigare vaxning. Halvvägs igenom upptäcker jag att det bara kommer räcka till ett ben. Så mamma som redan är nere på stan för färgning av ögonfransar och bryn och någon slags massage är snäll och köper nytt vax till mig. Tänkte prova Veet ready to use Waw stripes istället, så himla jobbigt med allt kladdigt och kletigt vax som måste värmas om en gång i sekunden. Dessutom tycker jag inte att alla strån försvinner utan det blir alltid några små envisa rackare kvar på benen. Inte för att dom gör så mycket skada men skulle vara skönt att slippa. Märker dock att ju mer man tränar, destomera kommer man på tekniken och resultatet blir även det bättre. Så övning ger färdighet måste jag säga, med risk att låta klyschig. Så nu får vi se om det gör någon skillnad med stripes, låter betydligt lättare iallafall! Brukar ni vaxa benen, och isånnafall - gör ni det på salong, hemma och vilka produker använder ni?

Chinos

Funderar på att köpa ett par beiga chinos, men jag tvekar lite med tanke på att det känns som att sommar börjar gå mot sitt slut? Det kanske skulle kunna funka i höst med ett vitt ribbat linne/t-shirt och en skinnjacka? Ser snyggt ledigt ut. Några tips på ett par snygga chinos som inte kostar allt för mycket?

Tisdags outfit

Har jag börjat sacka efter i uppdatering av mina outfits, lovar att jag ska rycka upp mig! Igår hade jag en trevlig kväll med hilda, vi åt middag och tittade på Morden i midsommer och Sex and the city. Imorse sken solen så vi åt en frukost ute på altanen, väldigt trevligt. Nu ska jag passa på att vaxa benen, något jag brukar vara väldigt bra på att skjuta upp. Det här drog jag iallafall på mig igår, i ett försök att återuppliva sommarkänslan.


Blommig klänning, Indiska
Gräddvita tygsandaler med snörning, H&M

Måndags outfit



Hade ingen ork att lägga upp gårdagens outfit igår efter en väldigt trevlig middag med allt ifrån guitarr hero till grillat! Så det får bli idag, bättre sent än aldrig?

Svarta jeans, Lee
Mönstrat linne, H&M (?)
Seglarskor, Skopunkten
Brun skinnjacka, Reb Label/Carlings
Armband och långt halsband med svarta stenar, present

Måndag

Tillbaka i Uppsala. Kom precis tillbaka från en springtur och nu väntar en lunch bestående av majskolvar i brist på annat. Inte vart hemma på en vecka så kylskåpet gapar tomt mot mig. Ikväll blir det middag hos några av familjens vänner, så det är inte något större problem. Senare ikväll bänkar jag mig antagligen framför Sex and the city med mamma. Kl. 23.00 på tv 3, för att vara exakt. Bästa serien som någonsin funnits!

Söndags outfit



Igår var vi och hälsade på mammas gamla värdfamilj från Österrike, väldigt trevligt! Det bjöds på grillat och andra delikatesser. Efter maten tog vi en tur med deras båt, vilket var en spännande upplevelse då man undrade om vi skulle komma hem överhuvudtaget varje gång motorn la av. Tack och lov gick det vägen och sedan bar det äntligen av hem till Uppsala.

Ljusblå jeans, Killah
Bruna kilklacksskor, Gyllene Gripen
Gräddvit tunika, VILA
Brun väska, Wedins

Lördags outfit


Har inte haft möjlighet att ladda ned bilder så det blir lite uppdatering med helgens outfits såhär i efterskott.

Vita jeans, Monki
Bruna kilklacksskor, Gyllene Gripen (har används flitigt den senaste tiden)
Blommig halternecklinne, VILA
Beige kort trench, Vero Moda
Brun väska, Wedins
Giraffarmband (syns knappt på bilden), Kenneth Jay Lane

Toppenlack på tippen


Som jag sagt tidigare har jag fastnat lite för vanlig hederlig fransk manikyr. Tidigare har jag använt Isadoras vanliga Wondernail i färgen Pink pastel. Det var dock hög tid att köpa ett nytt då mitt lack var slut så jag passade på att uppgradera mig till Isadoras French Manicure kit i färgen Bridal Pink. Mer mättad färg och en bredare pensel vilket ger ett jämnare och mer täckande resultat. Riktigt toppenlack under hundringen!

Jeans

Jag är fortfarande kvar ute hos mormor och morfar i Eskilstuna, förhoppningsvis drar vi oss hemmåt imorgonkväll.
Idag åkte vi in till stan, som snarare var en miniatyr av en stad. Men några fynd gjordes, bla ett skitcoolt jeanslinne med korsettknyt i bak från SWE. I övrigt tyckte jag inte att SWE var så mycket att hurra för, mest t-shirtar och vanliga hoods men ibland hittar man som sagt guldkorn. Ingen kamera för tillfället, eller rättare sagt ingen möjlighet att ladda ned bilder från kameran men laddar upp en bild på linnet så fort jag kommer hem! Ett par söta trosor i gräddvitt med små rosor på från Triumph, skyddande värmespray från Scandinavian Formula, Ögonbrynspenna och rosa nagellack från Isadora följde också med hem.

Jump in!


Jag har hittat den snyggaste jumpsuiten ever! I silke är den dessutom, finns även i svart och mörkblå. Så jäkla snygg... Den kräver nog dock en gnutta självförtroende för att bära upp snyggt. Men att försöka skadar väl inte? Föga förvånade blir ni väl när jag säger att den är från forever21. Dom gör nästan alltid galet snygga kläder!

Magnum


Läge för en försenad vårstädning?

Kom precis hem från en joggingrunda med mamma. Nu har den där sköna känslan kommit som man får efter att man tränat, en slags behaglig trötthet eller snarare ett lugn.
Imorse passade jag på att rensa min överfyllda sminkväska ute i det ovanligt fina vädret ute på altanen. Nästan hälften slänges eller skänktes bort till min förväntansfulla lillasyster. Tänk att jag släpat på så många dåliga, fula, trasiga och tomma sminkartiklar! Efter det tog vi en promenad ner till badet, på vägen dit passade jag på att köpa nya Magnum Mayan Mystica. Ingen har väl missat den välgjorda reklamen med Eva Longoria som frontfigur? Och jag hoppas verkligen att ingen har missat själva glassen. Den är helt fantastisk, så god som bara Magnum kan vara. Min absoluta sommarfavorit med sin speciella smak av kanel och honung. Och Eva Longoria är så sjukt snygg! När jag ser henne känner jag verkligen en längtan att färga tillbaka till mitt mörkbruna hår.


Get my nails done



Jag är en sucker för nagellack, för att inte säga smink i det stora hela. Just nu är jag inne på fransk manikyr. Gillar dock inte när naglarna är för långa och det blir allför mycket vit nageltipp utan dom ska vara relativt korta.
Ett lager ljusrosa baslack, jag använder Isadoras Wondernail, torkar på fem röda. Sen målar jag den yttersta delen av tippen i depends vita lack. Över det ett eller två läger ljusrosa beroende på hur täckande resultat man vill uppnå. Voíla!

Tips! Köp vitt minilack istället för den vanliga sizen. Eftersom att man inte använder lika mycket vitt som rosa torkar det snabbt ut och blir segt  och svårapplicerat.

Onsdags outfit


Kom precis hem, har jag fixat ett sprillans nytt leg. Nu ska jag, syster och mamma åka till mormor och morfar i Eskilstuna, stannar där över helgen. Tänkte passa på att måla lite när jag ändå är där,
finns inte så mycket annat att göra.Hursomhelst, det här blev dagens outfit.

Blåblommigt sidenlinne, VILA
Vita linneshort, Only
Bruna kilklacksskor med spänne, Gyllene Gripen
Stelt silverarmband, antikt
Berlockarmband, från Turkiet


Sol

Godmorgon! Vaknade för ungefär en timme sen. Och tro det eller ej, solen skiner! Det finns fortfarande hopp för sommarsverige. Jag, syster och mamma njöt av en frukost ute i solen på altanen vilket nästan känns orealistiskt efter denna regnperiod. Har vi tur håller vädret i sig, men man ska väl inte hoppas allt för mycket. Nog med pensionärssnack. Nu ska jag fixa hår och smink inför fotografering till mitt leg! Puss.

Tisdags outfit

 

Denna dag har jag mest spenderat i mjukisbyxor och träningskläder men efter ett välbehövt bad drog jag på mig lite kläder för att åka till ICA och handla. Nu skiner faktiskt solen så det bli middag ute på altanen och sen en bit cheesecake och te framför Morden i midsommer. Sommarn är inte förlorad ännu!

Militärgrön skjortklänning - Vero moda
Svarta legging - Gina Tricot
Gräddvita sandaler med snörning - H&M
Armband och ring - Glitter

Björk & Berries


Nu tänker jag passa på att krypa ned i ett bad när det är det ändå detta tråkiga vädret tillåter. Min snälla pappa har köpt Björk & Berries badsalt i doften Lingonberrie Rose. Väldigt fräsch och uppiggande, kan behövas just nu. Puss!

Sallad

När jag ändå håller på att prata om nyttiga saker och sånt måste jag ge ett tips på en jättegod och enkel sallad. Blanda en tomat, sojabönor, lite blomkol och solrosfrön. Smaksätt med olivolja, salt och hallonvinäger. Tro mig, det är jättegott!

Invigning


Jag kom nyss tillbaka från en väl behövd joggingrunda, det var flera veckor sen sist. Jag passade på att inviga mina nya träningsskor, dom satt som jutet! Lite hårda, men det ger väl med sig när man väl har gått in dom. Just nu sitter jag och äter en sen lunch bestående av lasange och sallad och känner mig väldigt hälsosam. Har ni några speciella träningsrutiner eller har ni lagt det helt på hyllan? Det verkar ju ändå inte bli någon beach nollåtta om man ska gå efter vädret.

Väst

Jag känner mig sugen på en väst, vilket jag vart ett tag nu. Kan dock inte bestämma mig om det blir en jeansväst eller en vanlig, svart. Båda kan ju med fördel bäras över en vanlig t-shirt till jeans eller shorts till vardag.
Vad tycker ni?


Jeansväst från forever21 och svart från Sara Kelly, ellos.se

Byxdress


Den här ska bli min! En byxdress, eller jumpsuit är sommarens måste! Den ser så mysig ut, jag vill bara krypa i den på en gång. Har ni några tips på andra snygga jumpsuits?

Sandaler

Jag suktar efter ett par sandaler. Jag vet precis hur jag vill ha dom. Lagom hög kilklack i trä, ljusbruna läderremmar. Jag skulle vara jättetacksam för tips på ett par, inte alltför dyra!

A touch of pink


Det här var väl bara för sött. Tillsammans med ett par vita linneshorts och kilklackssandaler?
Från Forever21, finns på rean nu så skynda!

Blus


När jag var i Öregrund föregående vecka passade jag på att fynda lite på LIME
där allt såldes ut för ynka 99:-
Detta söta blus från Fransa fick följa med mig hem.

Blonde

Nu har jag gått från mörkbrunt till en guldblond nyans, med karamellfärgade slingor i. Har aldrig tidigare vart blond så det var väldigt spännande. Kul med lite förändring och ljus till sommaren. Ungefär såhär ser det ut. Vad tycks?

Måndags outfit



Eftersom jag lyckades radera min blogg lägger jag upp gårdagens outfit här. Höst tänker jag, när jag ser mina kläder. Men det är faktiskt Juli och regnet öser ned. En tripp till Stadium för inköp av nya träningsskor och IKEA för lite inspiration stod på schemat, så det vart lite lediga kläder.

Vita, uppvikta jeans - Monki
Mörkbrun skinnjacka - Carlings
Brun väska - Wedins
Beige tröja - Zara
Turkos klocka - Cartierkopia från Shanghai
Bruna skor med kilklack och spänne - Gyllene Gripen

Dom perfekta stövlarna





Redan förra året var jag på jakt efter dom perfekta stövlarna. Ljusbrunt läder, lagom hög träklack, rundad tå. Jag hittade några som var på pricken lik min beskrivning, men dom var inte perfekta. Och nu, mitt i sommaren, dyker dom upp när jag minst anade det. Som ni vet börjar dom flesta höstkataloger rulla in nu. Det kan kännas lite vemodigt tycker jag, då det fortfarande är Juli och sommarn knappt tagit fart. Men höstkläder är rätt roligt ändå, alla kappor, mössor, vantar, halsdukar och för att inte tala om stövlar. Och här är dom, mina drömstövlar. För bara 349:- blir dom dina, går att beställa på Ellos.se

Sex and the city the movie

Charlotte, Miranda, Carrie, Samantha
I Söndags valde jag och två tjejkompisar, som så många andra, att se Sex and the city the movie. Salongen var som väntat fullsatt. Två och en halv timme av både skratt och gråt. Jag måste säga att filmen överträffade serien! Karaktärerna är ännu tydligare än innan och dessutom uppfyller filmen behovet av snygga kläder, underbart lyxiga storstads miljöer och för att inte tala om fantastiska skor. En film väl värd att se, enligt mig ett måste. Sex and the city är ändå grunden, modern, förfädern till alla dagens tjejserier. En riktig feel-good film. Jag gick ifrån biosalongen full med inspiration och en enorm längtan att flytta till New York.

Välkommen till min nya blogg!

Igårkväll satt jag och skrev på min blogg, försökte ändra lite med design och så vidare. Och vad gör jag? Jo, jag raderar hela bloggen! Grattis... Då är det väl bara att börja om på nytt då, antar jag! Så välkomna till min nya blogg.

RSS 2.0